SALUS TERME SRL

Food Intolerance Test

Food Intolerance Test

Il Test viene effettuato per 108 Alimenti ed individua eventuali intolleranze misurando gli anticorpi IgG totali prodotti dal nostro sistema immunitario, contro uno o più alimenti specifici.

Solitamente viene consigliato di effettuare questo test nei casi in cui le analisi di base non permettono una chiara individuazione delle problematiche personali dovute al cibo.

Questo test si annovera appunto tra gli esami per la diagnostica alternativa, dove lo studio della produzione di anticorpi contro gli alimenti viene a sostegno della analisi per la cura del paziente.

L’intolleranza alimentare si sviluppa nei casi in cui una persona ha una patologia intestinale, alcune volte cronica, che può comportare un aumento della permeabilità dei componenti alimentari. Il sistema immunitario in tali casi può reagire attraverso la produzione di anticorpi verso queste sostanze esterne e portare alla formazione di organismi immunocomplessi ed innescare diverse reazioni di carattere infiammatorio.

Il referto di questo test sarà comprensivo di una chiara ed esaustiva spiegazione in modo da poterlo rendere di facile lettura ma soprattutto utile per migliorare la propria alimentazione e ridurre le cause di malessere dovute al cibo.

Address

SALUS TERME SRL

Via Alessio Nazari, 24, 03014 Fiuggi FR, Italia

Contact

Contact Information

Phone: 0775 515347

Visit website
Profile

FAQs and information on Food Intolerance Test

You might be a food lover and love trying different cuisines, but what if your body thinks along a different track? Just like some of us are allergic to different substances, it is also completely natural to be allergic to various food items. 

It is not always a taste-related issue but a deeper issue that revolves around the type of ingredients used in your food preparation. Some of the popular components included in food items that people develop an allergy or intolerance towards include:

  • Lactose 
  • Gluten
  • Casein 

A blood sample is ordered to diagnose if a person is allergic or intolerant to a particular food item. 

This test is used to evaluate the response of the body’s immune system to that particular ingredient by measuring the levels of IgE - an allergy-mediated antibody in the blood. 

Depending on the levels of IgE, a doctor recommends better alternatives or complete replacements for that particular food component.

More information on Food Intolerance Test

Information Request

Fill in the form

Report an error

These details have been last updated on 24/06/22